28 Eyl 2012

HUMUS



Bir yöresel lezzete daha sıra geldi. Antakya denince ilk akla gelen şey yemek çoğu kimse için. Çünkü buraya yolunuz düşerse göreceksiniz buranın yemekleri mezeleri saymakla bitmez. Gireceğiniz bir restoranda adını ilk defa duyacağınız bir sürü şeyi size sayacaklardır. Hepsinin de tadı süper mutlaka tatmanızı tavsiye ederim. 


Ben de burada size bu mezeleri ve yemekleri tariflerle anlatacağım tabi bunun için uzun bir süre gerekiyor o yüzden birer birer annemden öğrendiğim tarifleri sizinle paylaşacağım.

Humus tarifinde önce malzemeleri vermem gerekiyor ancak bunu yaparken malzemeleri sıralarsam daha iyi olur  tam olarak miktar vermek biraz saçma olur sonuçta rondo ya da mutfak robotunuzun ebatı önemli.

Malzemeler:

  • 2 bardak Nohut
  • 2 büyük boy Patates
  • Tahin
  • Sarımsak
  • Tuz
Süslemek için;

  • Domates
  • Turşu
  • Zeytinyağı
  • Maydanoz
  • Kimyon ve pul biber
  • Limon

Yapılışı:  Önceden nohut ve patatesi haşlıyorsunuz. Rondomuza yarım patates ve haşlanmış nohutun bir kısmını  alıp krem kıvamına gelinceye kadar çekiyoruz. 4-5 çorba kaşığı tahin koyup karıştırmaya devam ediyoruz. Bir diş sarımsak ve biraz tuz ekleyip tamamlıyoruz. Sarımsak arzuya göredir isteseniz ilave etmeye bilirsiniz. 



                Bir tabağa aldığımız humusu tabağın kenarlarına doğru yayalım. Üzerine kıyılmış maydanoz , domates, turşu ve baharatları ekleyelim. Yukarıdaki resimde gördğünüz gibi süsleye bilirsiniz . En son bir limon suyu ve zeytinyağı dökelim. İşte humusumuz servise hazır. 

Hepinize afiyet olsunnn...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder