Malzemeler;
Yapılışı :
- 1 su bardağ ılık süt
- 1 bardağı su
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket yaş maya ( arzu eden kuru maya da kullanabilir)
- 3 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un ( yaklaşık 5-6 su bardağı ekledim ancak siz kulak memesi kıvamında bir hamur yapacaksınız)
İç malzemesi :
- Haşhaş ezmesi
- Ceviz
- Sütü ılık olana kadar ısıtın.
- Ilık sütün içine maya ve şekeri ekleyip karıştıralım. Eridikten sonra yağ, ılık su ve tuzu ekleyip karıştıralım
- En son un ilave edip iyice yoğurulalım. Elimize yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamuru mayalanması için bir kenara alalım.
- Oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalanan hamur iki kat halinde kabarınca eşit parçalara ayıralım (4 eşit büyüklükte parça elde ediyoruz )
- Her parçayı elimiz ve merdane ile yağ yardımı ile açalım. Üzerine karım sürelim aynı şekilde 4 kat yaptıktan sonra tam açalım ve eşit şeritler halinde keselim.
- Her şeridi kıvırarak tepsiye dizelim , üzerine yumurta sarısı sürüp 180 ° C de üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsunnnn.......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder