23 Haz 2017

TAHİNLİ ÇÖREK





   Malzemeler:

   Hamur için;
  • 1 bardak su
  • 1/2 bardak süt
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ (zeytinyağ da olur)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı instant maya
  • aldığı ölçüde un
İç malzeme ve üzeri için ;
  • 1 bardak tahin
  • Pudra şekeri (ben 5-6 kaşık koydum herkes kendi lezetini yaratsın)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • oda sıcaklığında tereyağ
    Yapılışı:
    •  Hamurumuz yapmakla başlayalım. Oda sıcaklığında su, ılık süt ve mayayı karıştıralım. Daha sonra yağ, seker ve tuzu da ilave edip tel çırpacakla iyice çırpalım.
    •  En son da unumuzu ilave edip ele yapışmayana kadar un ilavesi ile hamurumuzu elde edelim. hamuru üzerini bir bezle örtüp 45 dk kadar mayalanması için dinlenmeye bırakalım. 
    • Kabarmış dinlenmeye bıraktığımız hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım. Hamuru elimizle ya da oklava yardımıyla dikdörtgen şekilde ya da oval incelterek açalım. 
    • Açtığımız hamurun üzerinin her tarafına  tereyağı sürelim. Bir kasede karıştırdığımız tahin ve pudra şekerini her tarafına sürelim. Hamurun her kısmına gelecek şekilde olsun.
    • Hamuru rulo haline getirip bucak yardımıyla belirli aralıklarla eşit parçalara ayıralım. 
    • Yağladığımız kelepçeli kalıba hamurları koyup  fırına sürmeden önce yarım saat kadar kabarması için bekleyelim.
    • Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 C de kızarana kadar pişirin.


    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder