23 Haz 2017

LİMONLU CHESECAKE





    En sevdiğim pastalardan biri ben limonu ve turunçgilleri  sevdiğim için sürekli de yaptığım bir pasta limonlu chesecake. Cok da güzel oluyor tavsiye ederim. 






🔸Taban🔸
●Bir buçuk paket burçak bisküvi
●1 çay bardağı dövülmüş fındık 
●100 gram erimis tereyağı

👉Bisküviyi rondodan geçirin fındık ve tereyağıyla iyice karıştırıp tabanına yağlı kağıt serilmiş, dış tarafı komple folyoyla kaplanmış 22 cm'lik kelepçeli kalıba bastırarak yayın. Krema hazır olana kadar dondurucuya atın.

🔸Krema🔸
●400 gram labne
● 200 ml. krema ( 1 paketin yarısı)
●200 gr taze sürülebilir peynir ( pinar beyaz)
● 1 su bardağı toz şeker
● 2 yemek kaşığı un 
●2 yemek kaşığı nişasta (mısır kullandım )
● 1 vanilya
●1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi 
● 2 yumurta 👉Labneyi süzüp şekerle birlikte mikserin en düşük ayarıyla karıştırın. Şeker labnenin içinde erimeli ama labne sıvılaşmamalı.
●Sırasıyla krema, peynir, un, nişasta, portakal kabuğu ve vanilyayı ekleyerek yavaş yavaş karıştırın. Yumurtaları teker teker ilave edip karışıma yedirin ama çok karıştırmayın.
●Dondurucudan aldığınız tabanının uzerine kremayı dökün ve birkac defa tezgaha vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.
●170 derece çok az ısınmış fırının alt rafına bir tepsi içinde su koyun. Orta kısıma cheesecake koyup 1 saate yakın pişirin. Üzeri kızarmaya başlarsa ısıyı düşürün. Yaklaşık 45 dk sonunda kalıbı hafif salladığınızda kenarları sabit, ortası hafif sallanıyorsa olmuş demektir. Isıyı kesin, kapağı yarım aralık tutup, cheesecake i soğumaya bırakın. 

🔸Sos🔸
●2 portakalın suyu 
●1 limon suyu 
●2 yemek kaşığı nişasta 
●4 yemek kaşığı şeker 
●Fındık tanesi kadar tereyağı

Sosun hazırlanışı
Limon ve portakalı sıkın. 1, 5 su bardağına tamamlayacak kadar su ekleyin ve şekerle kaynamaya bırakın. 
●Kaynamaya başlayınca nişastayı yarım cay bardağı suda eritip hızlıca kaynayan karşıma ekleyin. Karıştırarak 1-2 dk pisirin.
● Ocaktan alıp tereyağını parlak olması için ekleyin. Kıvamı cok yogunsa su ekleyebilirsiniz. Karıştırarak soğutun.

🔸SON AŞAMA 🔸
●Fırında soğumaya bıraktığınız cheesecake in üzerine soğuyan sosu dökün ve yaklaşık 12 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. Servis öncesi bıcakla kelepçeli kalıbın kenarlarından gecip tatlının rahat çıkmasını saglayın ve dilediğiniz gibi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder