21 May 2014

LİMONLU CHESECAKE






Uzun zamandır  beklenen bir tarif. Lafı fazla uzatmadan tarife geceyim yoksa yine yayınlamamışsın telefonları alabilirim. Buradan ablamın arkadaşlarına selamlar kusura bakmayın biraz gecikti :)) Buarada masada olan diğer tarifler de yakında ...





Malzemeler : 


Tabanı için :

  •  1,5 paket Eti burçak
  •  50 gr tereyağ (yaklaşık 2 kaşık)

Dolgu malzemesi için :
  • 1 bardak şeker
  • 2 yumurta 
  • 1 paket krema
  • 2 paket labne 
  • 3 kaşık un 
  • 1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
  • 1 vanilya
Üzeri için :

  • Yaklaşık 500 gr vişne ve 2 kaşık şeker

Yapılışı:  

  •  İlk olarak cheesecake tabanımızı  oluşturmak için bisüvileri ronda ile çekip erittiğimiz tereyağını ilave edelim. Elde  ettiğimiz karışımı yağlı kağıt serdiğimiz kalıbımıza elimizle sıkıştırarak bir taban oluşturalım.Kalıbımızı buzdolabına atıp donmasını sağlayalım 
  • Tüm dolgu malzemelerini bir kaba alıp iyice karıştıralım.Karışımımız krema haline gelince buzdolabından cıkardığımız tabanın üzerine döküp 180 C de üzeri hafif pembeleşene kadar pişirelim.
  • Fırından cıkan cheesecake ılıdıktan sonra buzdolabına koyun. Bu aşamadan sonra biraz sabretmeniz gerekiyor  1 gün dolapta kaldıktan sonra yemenizi tavsiye ediyorum. en azından min 6 saat iyi bir süre 
  • Dolaptan cıkan cheesecake i servis öncesi süsleme aşamasına geldik. Ben bu sefer üzerine vişne sosu yaptım ancak bu sizin tercihinize kalmış dilerseniz sos koymadan da servis yapabilirsiniz. Vişneleri ve şekeri koyulaşıncaya kadar kısık ateşte karıştırın. 
  • Sosunuz soğuduktan sonra dolaptan cıkan cheesecake üzerine dökük servis yapabilirsiniz 

       Afiyet olsun kızlarrrrr:)))






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder