20 Oca 2017

TAVUKLU BÖREK






Çok pratik bir börek tarifi istediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz. Ben tavuklu yaptım ama peynirli, kıymalı, patatesli de olur. Börekleri sarıp buzluğa atın sonra istediğiniz zaman cıkarıp misafiriniz için hazırda bulunan bir seceneğiniz olsun.




Malzemeler:

  • 4-6 adet yufka 
  • tereyağ
  • 3-4 kaşık Nişasta
İç malzemesi için;
  • 1 küçük boy tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet pırasa
  • 2 adet havuç
  • 2 adet biber
  • sıvıyağ
  • tuz
  • karabiber 
Üzeri içim;
  • 2 yumurta
  • 1 kase galeta unu

Yapılışı;
Önce iç malzemesi ile başlayalım tavukları haşlayıp tiftik tiftik parçalayalım. Diğer yanda biber, pırasa ve soğanı cok ince halde doğrayıp soteleyelim. Aynı şekilde havuçları rendeleyip içine ekleyelim. En son haşlanmış tavuğu ekleyip baharatları da ilave ettikten sonra altını kapatıp soğumasını bekleyelim.
Diğer yandan bir adet yufkayı açalım arasına eritilmiş tereyağ her tarafına gelecek şekilde sürelim ve nişasta eleyelim. diğer yufkayı üzerine açalım ve yine aynı şekilde tereyağ ile yağlayalım. 8 veya 12 parçaya bölelim ve her parçaya iç malzemesinden koyup saralım. Aynı işlemi diğer yufkalar için de yapalım. tüm sarımlar bittikten sonra buzdolabı poşetine koyup buzluğa atalım.
İkram edeceğimiz gün buzlukta çıkarıp bir büyük kase suyun içerisine börekleri atalım.suyun içerisinden çıkarıp hafif sıkalım önce yumurta sonra galeta ununa batıralım.sıcak fırında 180 C de kızarana kadar pişiriyoruz. 

Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder