29 Mar 2017

HAŞHAŞLI ÇÖREK





Eskişehir diyince akla gelen ilk şey Haşhaşlı çörek.hiç uzatmadan tarife  gecelim ozaman


Malzemeler;

  • 1 su bardağ ılık süt
  • 1 bardağı su
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket yaş maya ( arzu eden kuru maya da kullanabilir)
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un ( yaklaşık 5-6 su bardağı ekledim ancak siz kulak memesi kıvamında bir hamur yapacaksınız)
İç malzemesi :

  • Haşhaş ezmesi
  • Ceviz

Yapılışı :

  • Sütü ılık olana kadar ısıtın. 
  • Ilık sütün içine maya ve şekeri ekleyip karıştıralım. Eridikten sonra yağ, ılık su ve tuzu ekleyip karıştıralım
  • En son un ilave edip iyice yoğurulalım. Elimize yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamuru mayalanması için bir kenara alalım. 
  • Oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalanan hamur iki kat halinde kabarınca eşit parçalara ayıralım (10-12eşit büyüklükte parça elde ediyoruz )
  • Her parçayı elimiz ve biraz yağ yardımı ile açalım.
  • İçerisine haşhaş sürüp biraz da ceviz ilavesi yaptıktan sonra dilediğimiz şekli verebiliriz.



Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder