29 Mar 2017

TEREYAĞLI ÇÖREK






Tarifi çok kolay bir çörek veriyorum herzmanaki gibi önce mayalı hamurumuzu yapalım. Bunun için zeytinli açma veya çörek tariflerine bakabilirsiniz.




Malzemeler:
  
Her zaman kullandığımız mayalı hamur malzemelerini sıralıcam yine :

  • 1 bardak ılık süt
  • 1 bardak su (oda sıcaklığında)
  • 1 bardak sıvıyağ
  • 2 tatlı kaşığı instant maya
  • 3-4 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 Yumurta sarısı
  • Susam



Yapılışı:

Once Ilik sut,seker ve mayayi elimizle  çırpıyoruz. Ardindan siviyag,su ve tuzu ekliyoruz .Son olarak elimize yapışmayana dek un ekleyip  yumusak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 30-45  dakika kadar bekletiyoruz kabarmasını bekliyoruz. 

Hamuru önce ikiye sonra her parçayı 5-6 ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp  elimizle açıyoruz, Her ğarçayı elimizle tabak büyüklüğünde açıp üzerine tereyağ sürelim ve hepsini üstüste koyalım. Son parçaya yağ sürmeyelim ve üst üste koyduğumuz parçaları merdane ile açalım. Üzerine tereyağ sürüp 3 parmak eninde şeritler keselim ve rulo şeklinde saralım. 

Her parçayı elimize alıp hafif bastıralım ve yanlarını yumurta ve susama batırıp tepsiye dizelim. 180 °C de kızarıncaya kadar pişirelim.

Kahvaltılar için şahane bir secenek. 

Afiyetler olsunnn...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder