29 Mar 2017

Peynirli Kruvasan






Kahvaltıların vazgeçilmezi kruvasan tarif kolay hemen mutfağa gecin kahvaltıya hazırlayın derim.





Malzemelere geçiyorum


  • 2 bardak ılık süt
  • 1/2 bardak su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket yaş maya ( arzu eden kuru maya da kullanabilir)
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un ( yaklaşık 5-6 su bardağı ekledim ancak siz kulak memesi kıvamında bir hamur yapacaksınız)
  • 1 yumurta (üzeri için)
İç malzemesi :
  • İstediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz. 
Yapılışı :
  • Sütü ılık olana kadar ısıtın. Elinizi yakmayacak şekilde olsun. 
  • Ilık sütün içine maya ve şekeri ekleyip karıştıralım. Eridikten sonra yağ, su ve tuzu ekleyip karıştıralım
  • En son un ilave edip iyice yoğrulalım. Elimize yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamuru mayalanması için bir kenara alalım. 
  • Oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalanan hamur iki kat halinde kabarınca eşit parçalara ayıralım (8 eşit büyüklükte parça elde ediyoruz )
  • Her parçayı tabak büyüklüğünde merdane ile açalım. Üst üste aralarına yağ sürüp kenara alıyoruz. 
  • Tüm parçalar üst üste koyup en son yufka büyüklüğünde açıp 12-16 eşit parçaya kesiyoruz ve araya iç malzeme koyup sarıyoruz. 
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 C de üzeri kızarıncaya kadar pişirelim



Afiyet olsunnn...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder