Malzemeler:
- 2,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı şeker
- 125 gr tereyağ
- 2 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı fıstık içi ( ya da fındık)
- 1 su bardağı üzüm
Yapılışı:
- Yumurta ve oda sıcaklığındaki tereyağını krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.
- Diğer taraftan tüm kuru malzemeleri elekten geçiriyoruz.
- krema kıvamına gelen yumurta ve şekere kuru malzemelerin yarısını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz .
- Toparlanınca tezgaha alıyoruz ve tezgahta diğer yarıyı ekliyip yoğuruyoruz.
- En son üzüm ve fıstık ekleyip hamuru 2 parçaya ayıralım.
- Ekmek şekli verdiğimiz hamuru yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye alıp önceden ısısttığımız fırında 175 ° C de yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkardığımız biscottileri 1-2 cm aralıklarla keselim. Yalnız kesme işlemini sıcakken yapalım soğuduktan sonra parçalanmaya başlıyor.
- Kestiğimiz parçaları ızgaraya koyup tekrar fırına sürelim. aynı sıcaklıkta tam kızarana dek yaklaşık 15-20 dk daha fırınlayalım.
Ne zamandır ertelediğim bir tarifi yaptım ve sonuç mükemmel oldu. Herkese afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder