İşte bir yöresel lezzet daha Antakya nın meşhur külçesi.
Malzemeler:
- 1 kg un
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı körekotu
- 3 yemek kaşıgı susam
- 1 yemek kaşığı şumra (rezene)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Ayrıca acmak için 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- Aldığı ölçüde su
- tuz
Dinlendirdiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Tezgahımızı yağlayıp parçalar halinde olan hamuru yağ yardımıyla uzunlamasına açalım ve içe doğru gül şeklinde kıvıralım. Susama batırdığımız külçeleri yağladığımız tepsiye aralıklar halinde dizelim. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra Önceden ısıttığımız 180 ° C fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
Hepinize afiyet olsunnn....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder