Malzemeler:
- 125 gr tereyağ
- 2 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 paket krema
- 50 gr bitter kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket bitter çikolata
- 1 paket beyaz çikolata
- vanilya
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki terayağ ve şekeri mikserle karıştırın. Diğer tarafta ise toz malzemeleri elekten geçirin
- Yağ ve şeker karışımına yumurtaları teker teker ilave edin ve vanilya aromasını ekleyin.
- Daha sonra azar azar toz karışımından ekleyin. Önce biraz ekleyip kremanın yarısını ekliyoruz. yavaşca çırpmaya devam ediyoruz. Kalan krema ve toz karışımını da ekleyip karıştırmaya devam edin.
- çikolataları küçük parçalara ayırıp karışıma ekleyip ve tahta bir kaşıkla hafifce karıştıralım.
- Karışımı yağlı kağıt serdiğimiz kare veya dikdörtgen bir borcama dökelim.
- 170° C de önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 35-40 dk pişirelim.
- Fırından cıkan kekimiz soğuduktan sonra servise hazırdır.
Fırından gelen kokular okadar iştah acıcıydı ki hemen sade bir kahve yaptım. Bu ikilinin yerini hiçbirsey tutmaz biz yetişkinler için . Ufak misafirlere de vanilyalı dondurma ile ikram edebiliriz.
Afiyet olsun:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder