11 Eki 2012

ÇİKOLATA PARÇALI CUPCAKE










Malzemeler:
  • 100 gr tereyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 büyük yumurta ( yumurtalar küçükse 2 tane olacak)
  • 2 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı koyu kakao
  • 1 su bardağı süt ( içine 1-2 damla limonsuyu damlatarak kesilmesini sağlayın)
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı vanilya aroması
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 80 gr bitter çikolata
  • Kuru üzüm





Yapılışı:

  • Mikserle Tereyağ ile şekeri iyice çırpın daha sonra üzerine yumurta ilave edip krema haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Vanilya aromasını ilave edin.
  • Diğer taraftan toz karışımlarını elekten geçirip yarısını karışıma ilave edin. Üzerine sütü ilave edip kalan toz karışımı ekleyin. Hamur pürüzsüz bir kıvama gelince karıştırmayı sonlandırın.
  • En son çikolatayı bıçakla küçük parçalara kesip ekliyoruz. ( Tabi burada kesmekle uğraşmak istemiyorsanız damla çikolata kullanabilirsiniz) Kaşıkla karıştırmak yeterlidir. 
  • Kalıba kek kağıtlarını koyun ve 175 ° C de  fırınınız ısıtın. kalıplara boşalttığınız karışımı önceden ısıttığınız fırında  yaklaşık 15 dk pişirin. kürdan batırıp piştiğini anlarsınız.
  • Fırından cıkan kekleri soğumaya bırakın. diğer taraftan hazırladığınız kremşantiyi buzdolabına koyup soğutun. Daha sonra krema sıkma torbasıyla istediğiniz şekilde süsleyip servise hazır hale getirebilirsiniz.

        Afiyet olsunnnnn.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder