Malzemeler:
- 100 gr tereyağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 büyük yumurta ( yumurtalar küçükse 2 tane olacak)
- 2 su bardağı un
- 3/4 su bardağı koyu kakao
- 1 su bardağı süt ( içine 1-2 damla limonsuyu damlatarak kesilmesini sağlayın)
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı vanilya aroması
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 80 gr bitter çikolata
- Kuru üzüm
Yapılışı:
- Mikserle Tereyağ ile şekeri iyice çırpın daha sonra üzerine yumurta ilave edip krema haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Vanilya aromasını ilave edin.
- Diğer taraftan toz karışımlarını elekten geçirip yarısını karışıma ilave edin. Üzerine sütü ilave edip kalan toz karışımı ekleyin. Hamur pürüzsüz bir kıvama gelince karıştırmayı sonlandırın.
- En son çikolatayı bıçakla küçük parçalara kesip ekliyoruz. ( Tabi burada kesmekle uğraşmak istemiyorsanız damla çikolata kullanabilirsiniz) Kaşıkla karıştırmak yeterlidir.
- Kalıba kek kağıtlarını koyun ve 175 ° C de fırınınız ısıtın. kalıplara boşalttığınız karışımı önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 15 dk pişirin. kürdan batırıp piştiğini anlarsınız.
- Fırından cıkan kekleri soğumaya bırakın. diğer taraftan hazırladığınız kremşantiyi buzdolabına koyup soğutun. Daha sonra krema sıkma torbasıyla istediğiniz şekilde süsleyip servise hazır hale getirebilirsiniz.
Afiyet olsunnnnn.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder