bir süredir zamanımın coğunu instagram da harcamaya başladım. Birçok takip edilecek kişi insanlar ne hamaratmış yaa inanamıyorum. Ben 2 resim paylaşınca arkadaşlarımdan hayırdır pastaya merak sardın kilo alacaksın yorumları yaparken hergün bir tarif yapıp paylaşanlar var :))
Arkadaşlarım beni duysun yalnız değilim sadece yeni birşeyler yapmayı seviyorum
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 subardağı şeker
- 1 subardağından 1 parmak eksik süt
- 1 subardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı kaşığı nutella
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartmatozu
- 1 tatlı kaşık vanilya aroması (veya 1 paket vanilya)
Üzeri için:
- 1 paket Dr. Oetker glazür
Yapılışı:
- Yumurtaları sarıları ve akları farklı kaplara ayıralım. Şekerin yarısını aklara diğer yarısını sarılbara eklicez. Öncelikle yumurta aklarını şekerle köpürüp kar beyazı gibi olana kadar yüksek devirde cırpıyoruz ve kenara alıyoruz.
- Diğer tarafta sarıları şekerle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Üzerine vanilya, sıvıyağ ve sütü ekleyip bir süre daha çırpın.
- Un , kabartmatozu ve kakaoyu elekten gecirip bu karışıma ilave ediyoruz. mikserle pürüzsüz olana kadar cırpıyoruz.
- En son nutellayı da ilave edip biraz daha mikserle çırptıktan sonra mikseri kaldıralım
- Yumurta beyazlarını karışıma ilave edip spatula ile ya da tahta biir kaşık yardımı ile hep aynı yöne doğru alttan üste doğru karıştırıyoruz.
- Tam karışım sağladıktan sonra alt kısmını yağladığımız kalıba döküyoruz. Buradaki püf nokta kalıbın sadece alt kısmının yağlanması. Aksi taktirde kabardıktan sonra tekrar sönme yapacaktır. o yüzden sadece tabanını yağlayıp yanlara yağ sürmeyelim.
- 170 C de önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Burada süre vermiyorum çünkü her fırının ayarı birbirinden farklı oluyor. Ben 20-25 dk da fırından cıkarıyorum ancak siz kürdan pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
- Soğuduktan sonra kalıptan cıkarın yanlarda yapışan kısımları hafif bıçak darbesiyle ayırabilirsiniz.
- Üzerine Dr.oetker glazül ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
deneyeceğim sanırım :)
YanıtlaSilBu tarife bayılıyorum. Şimdiye kadar 5-6 kez yapmışımdır. Her yapışımda da açıp buradan bakıyorum 😬👍🏼 Şmdi yine yapacağım artık yorum yazmalıyım dedim 😄ellerinize emeğinize sağlık. ❤️
YanıtlaSilEllerinize sağlık ,yorumları hiç kontrol etmeyen ben🙈 utandım şimdi sizin için ben de yeniden yapıyorum
Sil