27 Haz 2014

MEYVELİ CUP


                







İşte size yaz aylarında yapacağınız hafif bir cup .  Tarifin aslında yoğurt kullanılıyor ama ben krema kullanmayı tercih ettim. Yoğurtlu tarif için turkmaxgurme küçük mutfak sırları programına da bakabilirsiniz.

Malzemeler:

  • yarım kilo çilek veya frambuaz
  • pudra şekeri
  • nişasta
  • 1 paket krema ( isteyenler süzme yoğurt kullanabilir)
  • yulaf ( vitalis granola kullandım)
  • Üzeri için fındık
  • vanilyalı dondurma
Yapılışı:
  • Öncelikle sosu yapalım . Çilek ya da hangi meyveyi kullanacaksanız rondodan geçirip püre haline getirin. Ocakta üzerine 2 kaşık pudra şekeri ve 1 kaşık nişasta ile yoğun bir sos kıvamına gelinceye kadar bi taşım kaynatın. Sonra soğuması için dolaba atın.
  • Dolaptan cıkardığınız soğuk kremayı 2 kaşık pudra şekeri ile çırpın. Burada siz farklı şeyler kullanabilirsiniz. Arzu edenler kremşanti de kullanabilir. Sıkma torbasına kremamızı alıyoruz.
  • Servis yapacağınız kuplara önce sos, sonra üzerine krema ve üzerine yulaf ya da granola ekliyoruz. Bu kat kat işlemi arzunuza göre 2 veya 3 kat tekrarlıyoruz.
  • Cuplar dolaba girsin. Servis sırasında son kata 1 top dondurma ve çekilmiş fındık ile süsleme yapabiliriz.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder