İşte size yaz aylarında yapacağınız hafif bir cup . Tarifin aslında yoğurt kullanılıyor ama ben krema kullanmayı tercih ettim. Yoğurtlu tarif için turkmaxgurme küçük mutfak sırları programına da bakabilirsiniz.
Malzemeler:
- yarım kilo çilek veya frambuaz
- pudra şekeri
- nişasta
- 1 paket krema ( isteyenler süzme yoğurt kullanabilir)
- yulaf ( vitalis granola kullandım)
- Üzeri için fındık
- vanilyalı dondurma
Yapılışı:
- Öncelikle sosu yapalım . Çilek ya da hangi meyveyi kullanacaksanız rondodan geçirip püre haline getirin. Ocakta üzerine 2 kaşık pudra şekeri ve 1 kaşık nişasta ile yoğun bir sos kıvamına gelinceye kadar bi taşım kaynatın. Sonra soğuması için dolaba atın.
- Dolaptan cıkardığınız soğuk kremayı 2 kaşık pudra şekeri ile çırpın. Burada siz farklı şeyler kullanabilirsiniz. Arzu edenler kremşanti de kullanabilir. Sıkma torbasına kremamızı alıyoruz.
- Servis yapacağınız kuplara önce sos, sonra üzerine krema ve üzerine yulaf ya da granola ekliyoruz. Bu kat kat işlemi arzunuza göre 2 veya 3 kat tekrarlıyoruz.
- Cuplar dolaba girsin. Servis sırasında son kata 1 top dondurma ve çekilmiş fındık ile süsleme yapabiliriz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder