Çok uzun zaman oldu bloğa birşeyler eklemeyeli ama sanmayın ki boş oturuyorum. Aslında sürekli tarif deniyorum ama bazen tadından çok hoşlanmıyorum , bazen fotoğrafını bile çekmeden silip süpürüyorlar ve bazen de tembellik yapıp buraya yazmayı erteliyorum.
Daha fazla uzatmadan tarife gecelim diyorum:
Malzemeler:
- 100 gr oda sıcaklığında tereyağ
- 2 yumurta
- 1 cup un
- 3/4 cup şeker
- 1/2 cup dark kakao (yaklaşık 50 gr)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 paket sıvı krema
- 1 tatlı kaşığı vanilya aroması
- Rondoda çekilmiş fındık
Yapılışı:
- Mikserle Tereyağ ile şekeri iyice çırpın daha sonra üzerine oda sıcaklığındaki yumurtaları ilave edip krema haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Vanilya aromasını ilave edin.
- Diğer taraftan tüm toz karışımlarını elekten geçirin ve yarısını karışıma ilave edin. Üzerine kremayı ilave edip kalan toz karışımı ekleyin. Hamur pürüzsüz bir kıvama gelince karıştırmayı sonlandırın.
- Kalıba kek kağıtlarını koyun herzaman fırını önceden ısıtmanızı söylerler ancak siz bu sefer . kalıplara boşalttığınız karışımı soğuk fırına süreceksiniz. Fırına koymadan önce fındıkla süsleme yapalım.
- Soğuk fırın cupcakeleriniz düzgün bir şekilde kabarmasını sağlıyor benden söylemesi. Yaklaşık 15-20 dk kapağı açıp kürdan batırıp kontrolünüzü yapın
- Fırından cıkan kekleri soğumaya bırakın. Hepinize afiyet olsun yanında kahve ile mükemmel oluyor.
Afiyet olsunnnn....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder