27 Haz 2014

NUTELLALI PAMUK KEK


  





              bir süredir  zamanımın coğunu instagram da harcamaya başladım. Birçok takip edilecek kişi insanlar ne hamaratmış yaa inanamıyorum. Ben 2 resim paylaşınca arkadaşlarımdan hayırdır pastaya merak sardın kilo alacaksın yorumları yaparken hergün bir tarif yapıp paylaşanlar var :))
Arkadaşlarım beni duysun yalnız değilim sadece yeni birşeyler yapmayı seviyorum


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 subardağı şeker
  • 1 subardağından 1 parmak eksik süt
  • 1 subardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı kaşığı nutella
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 tatlı kaşık vanilya aroması (veya 1 paket vanilya)
Üzeri için:
  • 1 paket Dr. Oetker glazür

Yapılışı:
  • Yumurtaları sarıları ve akları farklı kaplara ayıralım. Şekerin yarısını aklara diğer yarısını sarılbara eklicez. Öncelikle yumurta aklarını şekerle köpürüp kar beyazı gibi olana kadar yüksek devirde cırpıyoruz ve kenara alıyoruz.
  • Diğer tarafta sarıları şekerle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Üzerine vanilya, sıvıyağ ve sütü ekleyip bir süre daha çırpın.
  • Un , kabartmatozu ve kakaoyu elekten gecirip bu karışıma ilave ediyoruz. mikserle pürüzsüz olana kadar cırpıyoruz.
  • En son nutellayı da ilave edip biraz daha mikserle çırptıktan sonra mikseri kaldıralım
  • Yumurta beyazlarını karışıma ilave edip spatula ile ya da tahta biir kaşık yardımı ile hep aynı yöne doğru alttan üste doğru karıştırıyoruz.
  • Tam karışım sağladıktan sonra alt kısmını yağladığımız kalıba döküyoruz. Buradaki püf nokta kalıbın sadece alt kısmının yağlanması. Aksi taktirde kabardıktan sonra tekrar sönme yapacaktır. o yüzden sadece tabanını yağlayıp yanlara yağ sürmeyelim.
  • 170  C de önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Burada süre vermiyorum çünkü her fırının ayarı birbirinden farklı oluyor. Ben 20-25 dk da fırından cıkarıyorum ancak siz kürdan pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  • Soğuduktan sonra kalıptan cıkarın yanlarda yapışan kısımları hafif bıçak darbesiyle ayırabilirsiniz.
  • Üzerine Dr.oetker glazül ile servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun...










3 yorum:

  1. Bu tarife bayılıyorum. Şimdiye kadar 5-6 kez yapmışımdır. Her yapışımda da açıp buradan bakıyorum 😬👍🏼 Şmdi yine yapacağım artık yorum yazmalıyım dedim 😄ellerinize emeğinize sağlık. ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerinize sağlık ,yorumları hiç kontrol etmeyen ben🙈 utandım şimdi sizin için ben de yeniden yapıyorum

      Sil