Malzemeler:
Hamur için;
- 1 bardak su
- 1/2 bardak süt
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ (zeytinyağ da olur)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı instant maya
- aldığı ölçüde un
- 1 bardak tahin
- Pudra şekeri (ben 5-6 kaşık koydum herkes kendi lezetini yaratsın)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tarçın
- oda sıcaklığında tereyağ
Yapılışı:
- Hamurumuz yapmakla başlayalım. Oda sıcaklığında su, ılık süt ve mayayı karıştıralım. Daha sonra yağ, seker ve tuzu da ilave edip tel çırpacakla iyice çırpalım.
- En son da unumuzu ilave edip ele yapışmayana kadar un ilavesi ile hamurumuzu elde edelim. hamuru üzerini bir bezle örtüp 45 dk kadar mayalanması için dinlenmeye bırakalım.
- Kabarmış dinlenmeye bıraktığımız hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım. Hamuru elimizle ya da oklava yardımıyla dikdörtgen şekilde ya da oval incelterek açalım.
- Açtığımız hamurun üzerinin her tarafına fırça yardımıyla tereyağı sürelim. Bir kasede karıştırdığımız tahin ve pudra şekerini her tarafına sürelim. Hamurun her kısmına gelecek şekilde olsun.
- Hamuru rulo haline getirip bucak yardımıyla belirli aralıklarla 12 eşit parçaya ayıralım. Yağladığımız muffin kalıplarına hamurları koyup fırına sürmeden önce yarım saat kadar kabarması için bekleyelim.
- 175 ° C de önceden ısıttığımız fırında 20-25 dk kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkan çöreklere sıcak halde oda sıcaklığında tereyağ sürüp yine toz tarçın karışına batırarark servise hazır hale getiriyoruz.
Hepinize afiyet olsunnnn.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder