Sıra geldi çok sevdiğim bir yemeğin tarifine. Yöresel bir lezzet Antakya da fellah köftesi deniyor bazı yerlerde kürt köftesi, bazı yerlerde de yalancı köfte. Hepsi aynı kapıya cıkıyor ve sonuç mükemmel bir köfte. Sarımsak, bulgur ve zeytinyağının harika bir uyumu...
Şimdi gelelim tarifimize...
Önce malzemelerimizi verelim ;
- 2 bardak köftelik bulgur
- 1 bardak irmik
- 1 bardak un
- 2 kaşık biber salçası
- tuz
- kimyon
- karabiber
- 1 kg dolmalık biber
- Zeytinyağı
- 4-5 diş Sarımsak
- tuz
İşe önce köfteyi yapmakla başlıyoruz. Bunun için önce bulgur ve irmiği biraz su ile ıslıyoruz ve suyu çekmesini bekliyoruz. Daha sonra salça, tuz, baharat ile isterseniz makinada bir kere çekersiniz ya da yumuşayıncaya kadar yoğurabilisiniz ki biz böyle yaptık. Bulgur ağzınızda kıtır kıtır olmayıncaya kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz. Daha sonra unu da ekleyip yoğurma işlemini tamamlıyoruz.
Hepsi bittikten sonra bir kenara koyup aynı zamanda ocağa su koyup kaynatmaya başlıyoruz. Su kaynayınca yaptığımız köfteleri suya azar azar atıp 5 dk haşlanmasını sağlıyoruz. Bu işlemleri yaparken diğer taraftan da sosu hazırlamayı unutmayın.
Gelelim sosu hazırlamaya biberlerimizi fırında ya da ızgarada pişiriyoruz. pişirdiğimiz biberlerin kabuklarını soyup ince ince doğruyoruz. Diğer tarafta bir tavayı ocağa alıp içine zeytinyağı koyalım ve ince ince doğradığımız sarımsakları ilave edelim. Hafif pişmeye başlayınca doğradığımız pimiş biberleri ilave edip karıştıralım.
Son olarak da haşlanmış köfte ve pişirdiğimiz sosu karıştıralım . İkisinin de çok sıcak olmamas gerekiyor özellikle köfteler biraz daha ılık olursa sonuç daha iyi olur. karışım tamamlanınca ister sıcak ister ılık harika etsiz bir köfteniz olacak. İkram ettiğiniz herkes tarafında iyi yorumlar alacağınız kesin.
Biz ilk denemede çok iyi yorumlar aldık darısı başınıza...Hadi hemen deneyin ve yorumlarınızı paylaşın...
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder