Malzemeler:
- 1 bardak ılık süt
- 1 bardak su (oda sıcaklığında)
- 1 bardak sıvıyağ
- 2 tatlı kaşığı instant maya
- 3-4 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Once Ilik sut,seker ve mayayi mikserle çırpıyoruz. Ardindan siviyag,su ve tuzu ekliyoruz .Son olarak elimize yapışmayana dek un ekleyip yumusak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 45 dakika kadar bekletiyoruz kabarmasını bekliyoruz. ( Halam yeni bir şey söyledi eğer vaktiniz az ise önceden ısıttığınız fırına hamurumuzu koyup kabarmasını hızlandırabilirsiniz. Yalnız hamuru koyunca fırınınızı kapatmayı unutmayın.)
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle açıyoruz,İçine herkes istediği gibi harç koyabilir. Ben zeytin ezmesini tercih ettim. Elips şeklinde kapatıyoruz. Daha sonra önce pekmezli suya sonra susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
İşlem sonunca fırınımızı 180 ° C ye ayarlıyoruz ve ısınmasını bekliyoruz. Buarada tepsideki hamurlarımızın da mayalanması sağlanıyor . Yaklaşık 30 dk sonra fırına tepsimizi koyup kızarıncaya kadar pişmesini sağlıyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle açıyoruz,İçine herkes istediği gibi harç koyabilir. Ben zeytin ezmesini tercih ettim. Elips şeklinde kapatıyoruz. Daha sonra önce pekmezli suya sonra susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
İşlem sonunca fırınımızı 180 ° C ye ayarlıyoruz ve ısınmasını bekliyoruz. Buarada tepsideki hamurlarımızın da mayalanması sağlanıyor . Yaklaşık 30 dk sonra fırına tepsimizi koyup kızarıncaya kadar pişmesini sağlıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder