Malzeme listesi vermeye pek gerek duymuyorum aslında herkes istediği gibi pizzasını renklendirsin.
Mayalı hamur kullanıyoruz. Poğaçalarda kullandığım hamur tarifine bakabilirsiniz.
Sosu için;
- 1 kase soyulmuş domates
- 1 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası(acıyı sevenler)
- Tereyağ
- tuz
- karabiber
- kekik
Yapılışı:
- Önce sosumuzla başlıyoruz. Bir tencerede tereyağ eritip üzerine salçaları koyun ve sonra da domatesleri ekleyip karıştırın.
- Kısık ateşte sosun altı açık kalsın (kısık ateş). İçine baharatları ekleyip altını kapatalım
- Diğer taraftan önceden hazırlayıp dinlendirdiğiniz hamuru 4-5 parçaya ayıralım. ( Ben küçük boyutlarda pizza yaptığım için greyfurt büyüklüğünde parçalar kullandım, siz daha büyük de yapabilirsiniz)
- Hamuru elimizle ya da bir oklavayla açalım.
- Üzerine sosumuzdan koyalım ve istediğimiz malzemleri koyalım
- Ben önce bir kat peynir , üzerine domates, sosis, mantar vb malzemelerden koydum.
- Fırına koyup 175° C de kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pizzamız hafif pembeleşince fırından alıp bir kat daha peynir rendesi ekleyin ve bir 10 dk daha fırında pişirin.
Afiyet olsunnn....Ben çok iltifat aldım mutlaka denemelisiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder