1 Şub 2013

KURU MEYVELİ KEK





İşte  bir klasik tarife daha geldik. Pasta- kek yapmayı seven herkesin ilk denediği tariflerden biridir  meyveli kek eminim. Bu tarif annemin en sevdiği tariflerden biri hem yapmak  kolay hem de hemen hazırlanıyor. Artık minik yardımcım da büyüdü teyzesine yardımcı olmaya  başladı:))





Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3/4  su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt ( süt de kullanılabilir)
  • 2,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 tatlı kaşığı  kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat 
  • 1 su bardağı karışık kuru meyve ( kayısı, üzüm, incir)

Yapılışı:
  • Kuru malzemeleri bir kapta karıştırıp eleyelim.
  • Diğer taraftan yumurta ve şekeri krema kıvamına kadar çırpalım. Sonra sırayla vanilya, yoğurt ve sıvıyağ ilave edelim.
  • Kuru malzeme karışımını da ilave edip mikserle 1-2 dk daha çırpalım.
  • En son küçük küçük doğradığımız kuru meyveleri ilave edip tahta bir kaşıkla karıştıralım.
  • Karışımı yağladığımız kek kalıbına boşaltıp önceden ısıttığımz fırında 175-180 ° C de yaklaşık 30 dk pişirelim.

Herkes kendi fırın ayarını daha iyi bilir oyüzden süre sınırımız yok ancak kabarması için ilk 20 dakika fırınınızı açmamanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsunnn....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder