Hemen malzemelere geçiyorum daha da bekletmeden;
- 500 gr tel kadayıf (aldığınız yerde ufak parçalara kestirin)
- 3 kaşık şeker
- 50 gr tereyağ
Kreması;
- 1 kg süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket labne
- 1 paket kremaşanti
- Çekilmiş fındık ya da ceviz
Yapılışı:
- Çekilmiş olan kadayıfı şeker ve tereyağ ilave edip bir kap içerisinde( ben teflon tencere kullandım) kavuruyoruz. Bu kısım biraz uzun sürüyor. Kadayıf yanmaması için sürekli karıştırmanız lazım.
- Diğer taraftan kremamızı yapalım. Sütümüze nişasta, şeker ve unu ilave edip ocak üstünde muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
- Katılaşınca ocaktan alıp vanilya ilavesi yapıp soğumaya bırakalım.
- ayrı bir kapta bir bardak extra süt ile krem şantiyi çırpalım ve soğuyan muhallebiyi ilave edelim.
- En son da labneyi ilave edip karıştıralım ve kremamız hazır hale gelir.
- Pembeleşen kadayıfın yarısını ( hatta biraz daha fazlası da olur )bir kaba yayalım. Bu tabanımız olacak
- Ve üzerine kremanın yarısını dökelim ve kalan kadayıfı üzerine serpiştirelim.
- En üste de kalan kremayı döküp katmanları tamamlıyoruz.
- Soğuduktan sonra (1-2 saat dolapta bekletiyoruz) üzerini ceviz veya fındıkla süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.
Hepinize afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder