30 Oca 2013

TEL KADAYIFLI PASTA



Hemen malzemelere geçiyorum daha da bekletmeden;


  • 500 gr tel kadayıf (aldığınız yerde ufak parçalara kestirin)
  • 3 kaşık şeker
  • 50 gr tereyağ

Kreması;

  • 1 kg süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket labne
  • 1 paket kremaşanti
Süslemek için;
  • Çekilmiş fındık ya da ceviz




Yapılışı:

  • Çekilmiş olan kadayıfı şeker ve tereyağ ilave edip bir kap içerisinde( ben teflon tencere kullandım) kavuruyoruz. Bu kısım biraz uzun sürüyor. Kadayıf yanmaması için sürekli karıştırmanız lazım.
  • Diğer taraftan kremamızı yapalım. Sütümüze nişasta, şeker ve unu ilave edip ocak üstünde muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. 
  • Katılaşınca ocaktan alıp vanilya ilavesi yapıp soğumaya bırakalım.
  • ayrı bir kapta bir bardak extra süt ile krem şantiyi çırpalım ve soğuyan muhallebiyi ilave edelim. 
  • En son da labneyi ilave edip karıştıralım ve kremamız hazır hale gelir.
  • Pembeleşen kadayıfın yarısını ( hatta biraz daha fazlası da olur )bir kaba yayalım. Bu tabanımız olacak 
  • Ve üzerine kremanın yarısını dökelim ve kalan kadayıfı üzerine serpiştirelim.
  • En üste de kalan kremayı döküp katmanları tamamlıyoruz.
  • Soğuduktan sonra (1-2 saat dolapta bekletiyoruz) üzerini ceviz veya fındıkla süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.

Hepinize afiyet olsun....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder