Evettt hamurişlerine devam diyoruz. Sırada herkesin çok beğeneceği bir tarif var. Kruvasan mı dersiniz yoksa ayçöreği mi dersiniz o sizin içine koyacağınız iç malzemeye bağlı diyorum. Yalnız hem görsel hem de tadıyla herkesi masa başına çekeceğini bir tarif diyebilirim. Hadi mutfağa :))
Hemen malzemelere geçiyorum
- 2 bardak ılık süt
- 1/2 bardak su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket yaş maya ( arzu eden kuru maya da kullanabilir)
- 2-3 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un ( yaklaşık 5-6 su bardağı ekledim ancak siz kulak memesi kıvamında bir hamur yapacaksınız)
- 1 yumurta
İç malzemesi :
- İstediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz. Isteyen peynir , isteyen çikolata kullanabilir bu size bağlı
Yapılışı :
- Sütü ılık olana kadar ısıtın. Elinizi yakmayacak şekilde olsun.
- Ilık sütün içine maya ve şekeri ekleyip karıştıralım. Eridikten sonra yağ, su ve tuzu ekleyip karıştıralım
- En son un ilave edip iyice yoğrulalım. Elimize yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamuru mayalanması için bir kenara alalım.
- Oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalanan hamur iki kat halinde kabarınca eşit parçalara ayıralım (4-5 eşit büyüklükte parça elde ediyoruz )
- Her parçayı merdana ile açalım. Herbirini 12 eşit parçaya kesiyoruz ve araya iç malzeme koyup sarıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 C de üzeri kızarıncaya kadar pişirelim
Sonuç süper oluyor hemen deneyin. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder