Eskişehir diyince akla gelen ilk şey Haşhaşlı çörek.hiç uzatmadan tarife gecelim ozaman
Malzemeler;
- 1 su bardağ ılık süt
- 1 bardağı su
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket yaş maya ( arzu eden kuru maya da kullanabilir)
- 3 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un ( yaklaşık 5-6 su bardağı ekledim ancak siz kulak memesi kıvamında bir hamur yapacaksınız)
- Haşhaş ezmesi
- Ceviz
- Sütü ılık olana kadar ısıtın.
- Ilık sütün içine maya ve şekeri ekleyip karıştıralım. Eridikten sonra yağ, ılık su ve tuzu ekleyip karıştıralım
- En son un ilave edip iyice yoğurulalım. Elimize yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamuru mayalanması için bir kenara alalım.
- Oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalanan hamur iki kat halinde kabarınca eşit parçalara ayıralım (10-12eşit büyüklükte parça elde ediyoruz )
- Her parçayı elimiz ve biraz yağ yardımı ile açalım.
- İçerisine haşhaş sürüp biraz da ceviz ilavesi yaptıktan sonra dilediğimiz şekli verebiliriz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder