Kahvaltıların vazgeçilmezi kruvasan tarif kolay hemen mutfağa gecin kahvaltıya hazırlayın derim.
Malzemelere geçiyorum
- 2 bardak ılık süt
- 1/2 bardak su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket yaş maya ( arzu eden kuru maya da kullanabilir)
- 3 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un ( yaklaşık 5-6 su bardağı ekledim ancak siz kulak memesi kıvamında bir hamur yapacaksınız)
- 1 yumurta (üzeri için)
İç malzemesi :
- İstediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.
Yapılışı :
- Sütü ılık olana kadar ısıtın. Elinizi yakmayacak şekilde olsun.
- Ilık sütün içine maya ve şekeri ekleyip karıştıralım. Eridikten sonra yağ, su ve tuzu ekleyip karıştıralım
- En son un ilave edip iyice yoğrulalım. Elimize yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamuru mayalanması için bir kenara alalım.
- Oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalanan hamur iki kat halinde kabarınca eşit parçalara ayıralım (8 eşit büyüklükte parça elde ediyoruz )
- Her parçayı tabak büyüklüğünde merdane ile açalım. Üst üste aralarına yağ sürüp kenara alıyoruz.
- Tüm parçalar üst üste koyup en son yufka büyüklüğünde açıp 12-16 eşit parçaya kesiyoruz ve araya iç malzeme koyup sarıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 C de üzeri kızarıncaya kadar pişirelim
Afiyet olsunnn...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder