29 Ağu 2012

ZEYTİNLİ POĞACA








Malzemeler:
*1 su bardagi sivi yag (3/4bardakla daha iyi bir sonuç alırsınız)
*1 su bardagi ilik sut
*1 su bardagi ılık su
*2 tatli kasigi maya
*3-4 tatli kasigi seker
*1 tatli kasigi tuz
*aldigi olcude un (yaklaşık 750gr)
*1 yumurta sarısı

Once Ilik sut,seker ve mayayi mikserle cırpıyoruz.Ardindan siviyag,su ve tuzu ekliyoruz .En son unla beraber yogurup yumusak bir hamur elde ediyoruz. Un miktarı hamurunuzun eline yapışması bitene kadardır.Hamuru 45  dakika kadar bekletiyoruz kabarmasını bekliyoruz. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp  elimizle açıyoruz, artı şeklinde bıçak yardımıyla 4 parçaya ayırıyoruz. İçine herkes istediği gibi harç koyabilir. Ben zeytin ezmesini tercih ettim.Daha sonra katlayıp yarım ay şekli verip tepsiye diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarisını surup  biraz susam (arzu ederseniz biraz da çörekotu) serpip  20 dakika kadarda tepside bekletip mayalandiriyoruz.Daha sonra  önceden ısıttığımız firinda uzerlerine kizarincaya kadar 180 C 'da pisiyoruz.

Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder