Malzemeler:
*1 su bardagi sivi yag (3/4bardakla daha iyi bir sonuç alırsınız)
*1 su bardagi sivi yag (3/4bardakla daha iyi bir sonuç alırsınız)
*1 su bardagi ilik sut
*1 su bardagi ılık su
*2 tatli kasigi maya
*3-4 tatli kasigi seker
*1 tatli kasigi tuz
*aldigi olcude un (yaklaşık 750gr)
*1 yumurta sarısı
Once Ilik sut,seker ve mayayi mikserle cırpıyoruz.Ardindan siviyag,su ve tuzu ekliyoruz .En son unla beraber yogurup yumusak bir hamur elde ediyoruz. Un miktarı hamurunuzun eline yapışması bitene kadardır.Hamuru 45 dakika kadar bekletiyoruz kabarmasını bekliyoruz. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle açıyoruz, artı şeklinde bıçak yardımıyla 4 parçaya ayırıyoruz. İçine herkes istediği gibi harç koyabilir. Ben zeytin ezmesini tercih ettim.Daha sonra katlayıp yarım ay şekli verip tepsiye diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarisını surup biraz susam (arzu ederseniz biraz da çörekotu) serpip 20 dakika kadarda tepside bekletip mayalandiriyoruz.Daha sonra önceden ısıttığımız firinda uzerlerine kizarincaya kadar 180 C 'da pisiyoruz.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder