19 Eyl 2012

KÜLÇE





İşte bir yöresel lezzet daha Antakya nın meşhur külçesi. 




Malzemeler:
  • 1 kg un
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı körekotu
  • 3 yemek kaşıgı susam
  • 1 yemek kaşığı şumra (rezene)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Ayrıca acmak için 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Aldığı ölçüde su 
  • tuz


Yapışılı:  Öncelikle mayayı bir çaybardağı ılık suda eritelim. Başka bir kaba unumuzu alıp ortasına bir çukur acalım. Erittiğimiz mayayı ve tüm malzemeleri bu çukura koyup karıştıralım. Arda su katarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu bir saat kadar dinlendiriyoruz.
Dinlendirdiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Tezgahımızı yağlayıp parçalar halinde olan hamuru yağ yardımıyla uzunlamasına açalım ve içe doğru gül şeklinde kıvıralım. Susama batırdığımız külçeleri yağladığımız tepsiye aralıklar halinde dizelim. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra  Önceden ısıttığımız 180 ° C fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  



Hepinize afiyet olsunnn....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder