18 Eyl 2012

AĞLAYAN PASTA


Yiğenimin uzun zamandır benden istediği kremalı pastayı sonunda 





Şimdi gelelim malzemelere:

  • 3 yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartmatozu
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 1 portakal
Islatmak için; 

  • 2 su bardağı soğuk süt
Üstü için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt
Çikolata sosu için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2 Su bardağı süt  
Arzu edenler çikolata sosunu hazır olanlardan tercih edebilirler, size kalmış:)

Yapılışı:
Önce kek yapımıyla başlıyoruz. Bir taraftan fırınımızı 180 ° C de ısıtmaya başlayalım. Diğer taraftan çukur bir kapta yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle cırpalım. Daha sonra süt ve yağı ilave edelim. Başka bir kapta un, kabartma tozu, vanilya ve kakao yu karıştırıp eleyelim. Elediğimiz bu toz karışımını krema haline gelen karışıma ilave edelim ve çırpmaya bir süre daha devam edelim. En son bir portakalın rendesini içine katalım. Bu hem tadına hem de kokusuna ayrı bir tat katacaktır (Tabi bu isteğe bağlı )  Kare  ya da dikdörtgen bir borcamı yağlayıp hamuru borcama boşaltalım. Önceden ısıttığımız fırında 20-25 dk pişirelim. 




Kekimiz piştikten sonra sıcakken 2 bardak soğuk sütü kekin heryerine gezdirerek boşaltalım. Daha iyi   sızmasını sağlamak için keki cıkınca dilimleyebilirsiniz. Diğer yandan kremşantiyi çırpıp dolaba kaldıralım. Kekimiz tam soğuduktan sonra kremşantiyi üzerini sürüp birkaç saat dolapta dinlendirelim. Servis yapmadan önce çikolata sosunu pişirelim... Çikolata sosunun kokusu baştan cıkarıcı demedi demeyin...



Çikolata sosumuz hazır olunca biraz soğumasını bekleyelim ve dolaptan çıkardığımız kekimizin üzerine çikolata sosunu dökelim. Ben dilimlerin üzerine çikolata sosunu servis sırasında  ilave ettim. Siz arzu ederseniz benim gibi ya da tamamını kekin üzerine dökerek servis yapabilirsiniz. 






Hepinize afiyet olsun .Hadi hemen mutfağa :)))







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder