26 Eyl 2012

BİSCOTTİ








Malzemeler:

  •  2,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gr tereyağ
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı fıstık içi ( ya da fındık)
  • 1 su bardağı  üzüm





Yapılışı:

  • Yumurta ve oda sıcaklığındaki tereyağını krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz. 
  • Diğer taraftan tüm kuru malzemeleri elekten geçiriyoruz. 
  • krema kıvamına gelen yumurta ve şekere kuru malzemelerin  yarısını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz .
  • Toparlanınca tezgaha alıyoruz ve tezgahta diğer yarıyı ekliyip yoğuruyoruz.
  • En son üzüm ve fıstık ekleyip hamuru 2 parçaya ayıralım.
  • Ekmek şekli verdiğimiz hamuru yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye alıp önceden ısısttığımız fırında  175 ° C de yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.




  • Fırından çıkardığımız biscottileri 1-2 cm aralıklarla keselim. Yalnız kesme işlemini sıcakken yapalım soğuduktan sonra parçalanmaya başlıyor.
  • Kestiğimiz parçaları ızgaraya koyup tekrar fırına sürelim. aynı sıcaklıkta tam kızarana dek yaklaşık 15-20 dk daha fırınlayalım.




Ne zamandır ertelediğim bir tarifi yaptım ve sonuç mükemmel oldu. Herkese afiyet olsun...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder