27 Eyl 2012

TARÇINLI KURABİYE




Buaralar çok fazla kurabiye yapmaya başladım galiba. Evde çat kapı gelen misafir için hazırda bişeyler olsun diye kurabiye yapıyorum daha çok ama idare edin artık. Kurabiye sevenler bu tarifi kaçırmayacaklardır...









Malzemeler:

  • 150 gr tereyağ
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ 
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 2 bardak un
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için: 

  • Pudra şekeri veya tozşeker ile tarçın




Yapılışı:

  • Tereyağ ile pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
  • krema kıvamına gelince yumurta sarısını ve vanilyayı ekleyiruz ve biraz daha karıştırıyoruz.
  • Diğer tarafta un,  tarçın ve kabartma tozunu elekten geçiriyoruz.
  • Toz karışımını yavaş yavaş ekleyip iyice yoğuralım.
  • Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve yağlı kagıt olan tepsiye dizelim.
  • 175 ° C de 20 dk pişirelim. (burada dikkat edilmesi gereken husus kurabiyelerin pembeleşmesini beklemeden çıkarmanız gerektiği)
  • Bir kasede tarçın ve toz şekeri karıştıralım ve fırından cıkan kurabiyeleri henüz sıcakken bu toz karışımına batırıp servis tabağına alalım. 






  • Arzu edenler bir kısmını benim gibi pudra şekerli de  servise hazırlayabilir.



         Herkese  afiyet olsunnnn....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder