30 Oca 2013

TEL KADAYIFLI PASTA



Evettt gelelim haftasonunun ikinci tarifine .Demiştim ya ikinci tarifimiz ablamın bir arkadaşında yediği ve çok beğendiği bir tarif. Antakya lı olunca künefe geliyor herkesin aklına biz de burada kadayıf kullandık hatta künefeden daha basit diye düşündük ama bildiğin uğraştırdı tarif. Asında çok kolay yalnızca kadayıfı kavurma kısmı var ki bu biraz uzun sürüyor:)) Yani kadayıf ocakta pembeleşinceye kadar kavruluyor ve sürekli karıştırılıyor yanmasın diye bu sırada biraz kol kası yapabilirsiniz:)

Hemen malzemelere geçiyorum daha da bekletmeden;


  • 500 gr tel kadayıf (aldığınız yerde ufak parçalara kestirin)
  • 3 kaşık şeker
  • 50 gr tereyağ


Kreması;

  • 1 kg süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket labne
  • 1 paket kremaşanti
Süslemek için;
  • Çekilmiş fındık ya da ceviz





Yapılışı:

  • Çekilmiş olan kadayıfı şeker ve tereyağ ilave edip bir kap içerisinde( ben teflon tencere kullandım) kavuruyoruz. Bu kısım biraz uzun sürüyor. Kadayıf yanmaması için sürekli karıştırmanız lazım.
  • Diğer taraftan kremamızı yapalım. Sütümüze nişasta, şeker ve unu ilave edip ocak üstünde muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. 
  • Katılaşınca ocaktan alıp vanilya ilavesi yapıp soğumaya bırakalım.
  • ayrı bir kapta bir bardak extra süt ile krem şantiyi çırpalım ve soğuyan muhallebiyi ilave edelim. 
  • En son da labneyi ilave edip karıştıralım ve kremamız hazır hale gelir.
  • Pembeleşen kadayıfın yarısını ( hatta biraz daha fazlası da olur )bir kaba yayalım. Bu tabanımız olacak 
  • Ve üzerine kremanın yarısını dökelim ve kalan kadayıfı üzerine serpiştirelim.
  • En üste de kalan kremayı döküp katmanları tamamlıyoruz.
  • Soğuduktan sonra (1-2 saat dolapta bekletiyoruz) üzerini ceviz veya fındıkla süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.


Hepinize afiyet olsun....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder