2 Ara 2016

FINDIKLI KURABİYE






Size harika bir kurabiye tarifi vereceğim. Bu kurabiye bağımlılık yapabilir ağızda dağılıyor. Tadına bakanların "Bu hazır mı? " sorusuna hazırlıklı olun:)




Malzemeler;

- 150 gr tereyağ
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 subardağı pudraşekeri
- 1 subardağı nişasta
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık
- Yaklaşık 2 bardak un ( yavaş yavaş ekleyelim aldığı kadar un denir ya)
- 1 vanilya
- 1 çaykaşığı kabartma tozu

Süslemek içim;
- 120 gr sütlü çikolata
- 80 gr bitter çikolata
- Çekilmiş Fıstık

Yapılışı;

     Un dışında tüm malzemeleri karıştıralım sadece unu azar azar ilave edelim. Elimize yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz. Sonra bu hamuru sera strechfilm ile sarıp yaklaşık yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Buzdolabından cıkardığımız hamuru küçük toplar şeklinde fırın tepsisine dizelim ve üzerine plastik veya normal çatalla tek tarafından bastırıp şekil verelim. 175 C de ısıtılmış fırında yaklaşık 12-15 dk ( bu her fırına göre değişir ben alt üst pişirme yapıyorum fanı açmıyorum. hafif pembeleşene kadar pişiriyorum)

 Fırından çıkan kurabiyeleri soğuması için ızgaranın üzerine alalım. Diğer taraftan çikolataları benmari usulü eritelim ben çok tatlı olmaması için bitter ve sütlü karışık yapıyorum. Soğuyan kurabiyeleri yarıya kadar çikolataya ve sonra da fıstığa batırıp çikolataların soğuması için dolaba atalım...


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder