Bu tarif bir arkadaşımın annesinden ancak o tarif düz simit tarifiydi , ben birkaç değişiklik yapıp yeni bir lezzet yarattım diyelim :)))
Hemen malzemeler ve yapılışına gecelim
Malzemeler :
- 150 gr tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı şeker
- 1/2 çat bardağı çörekotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Yapılışı;
Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur yapıp 15-20 dk buzdolabında dinlendiriyoruz. Dinlendirilmiş hamurdan fındık büyüklüğünden parçalar alıp yuvarlayıp üzerine yumurta sarısı sürüp 170 C de pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder