4 Eki 2012

TARÇINLI ÇÖREK














Malzemeler:  Vereceğim oranlarla ben  muffin kalıbında tam 12 çörek elde ettim isterseniz ölçüleri kendi isteğinize göre arttırabilirsiniz.





Hamur için;

  • 1 bardak su
  • 1/2 bardak süt
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ (zeytinyağ da olur)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı instant maya
  • aldığı ölçüde un
İç malzeme ve üzeri için ;

  • 1 bardak toz şeker
  • 1,5 çorba kaşığı tarçın
  • oda sıcaklığında tereyağ

Yapılışına gelirsek;
  •  Hamurumuz yapmakla başlayalım. Oda sıcaklığında su, ılık süt ve mayayı karıştıralım. Daha sonra yağ, seker ve tuzu da ilave edip tel çırpacakla iyice çırpalım.
  •  En son da unumuzu ilave edip ele yapışmayana kadar un ilavesi ile hamurumuzu elde edelim. hamuru üzerini bir bezle örtüp 45 dk kadar mayalanması için dinlenmeye bırakalım. 
  • Kabarmış dinlenmeye bıraktığımız hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım. Hamuru elimizle ya da oklava yardımıyla dikdörtgen şekilde ya da oval incelterek açalım. 
  • Açtığımız hamurun üzerinin her tarafına  fırça yardımıyla tereyağı sürelim. Bir kasede karıştırdığımız şeker ve tarçını her tarafına dökelim. Şeker ve tarçın oranlarını kendi damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz.
  • Her tarafına tarçın ve şeker sürdüğümüz hamuru rulo haline getirip bucak yardımıyla belirli aralıklarla 12 eşit parçaya ayıralım. Yağladığımız muffin kalıplarına hamurları koyup  fırına sürmeden önce yarım saat kadar kabarması için bekleyelim.
  • 175 ° C de önceden ısıttığımız fırında 20-25 dk kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkan çöreklere sıcak halde oda sıcaklığında tereyağ sürüp yine toz tarçın karışına batırarark servise hazır hale getiriyoruz.

       Hepinize afiyet olsunnn... Sırada tahinli çörek  var:))





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder