18 Tem 2014

KRUVASAN





  Evettt  hamurişlerine devam diyoruz. Sırada herkesin çok beğeneceği bir tarif var. Kruvasan mı dersiniz yoksa ayçöreği mi dersiniz o sizin içine koyacağınız iç malzemeye bağlı diyorum. Yalnız hem görsel hem de tadıyla herkesi masa başına çekeceğini bir tarif diyebilirim.  Hadi  mutfağa :))

Hemen malzemelere geçiyorum


  • 2 bardak ılık süt
  • 1/2 bardak su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket yaş maya ( arzu eden kuru maya da kullanabilir)
  • 2-3 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un ( yaklaşık 5-6 su bardağı ekledim ancak siz kulak memesi kıvamında bir hamur yapacaksınız)
  • 1 yumurta 
İç malzemesi :
  • İstediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz. Isteyen peynir , isteyen çikolata kullanabilir bu size bağlı 
Yapılışı :
  • Sütü ılık olana kadar ısıtın. Elinizi yakmayacak şekilde olsun. 
  • Ilık sütün içine maya ve şekeri ekleyip karıştıralım. Eridikten sonra yağ, su ve tuzu ekleyip karıştıralım
  • En son un ilave edip iyice yoğrulalım. Elimize yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamuru mayalanması için bir kenara alalım. 
  • Oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalanan hamur iki kat halinde kabarınca eşit parçalara ayıralım (4-5 eşit büyüklükte parça elde ediyoruz )
  • Her parçayı merdana ile açalım. Herbirini 12 eşit parçaya kesiyoruz ve araya iç malzeme koyup sarıyoruz. 
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 C de üzeri kızarıncaya kadar pişirelim
Sonuç süper oluyor hemen deneyin. Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder