22 Oca 2013

İKİ RENK KEK





En sevdiğim ve herzaman bayatlamadan muhafaza edebileceğiniz bir kek. Yapılışı da çok kolay bir an önce yapmanızı tavsiye ederim çok lezzetli...


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 subardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı dark kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşıpğı süt
  • arzuya göre fındık, üzüm eklenebilir

Yapılışı:
  •  Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. 
  • Vanilyayı ilave edin. Burada evde vanilya bulamazsanız limon veya portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
  • Daha sonra sıvıyağ ve yoğurdu ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • Kakao hariç elekten geçirdiğimiz  kuru malzemeleri azar azar ilave edelim .
  • Yağladığımız kalıva malzemenin yarısını dökeleim ve kalan karışıma kakao ve süt ilavesini yapıp çırpmaya devam edelim
  • Kalıbımıza kakaolu karışımı da döküp kaşığın tersi ile bir iki defa saat yönünde karuştırın
  • Önceden ısıttığınız 170 ° C lik fırında 30-35 dk da pişecektir

Hepinize afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder