En sevdiğim ve herzaman bayatlamadan muhafaza edebileceğiniz bir kek. Yapılışı da çok kolay bir an önce yapmanızı tavsiye ederim çok lezzetli...
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 subardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı dark kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşıpğı süt
- arzuya göre fındık, üzüm eklenebilir
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
- Vanilyayı ilave edin. Burada evde vanilya bulamazsanız limon veya portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
- Daha sonra sıvıyağ ve yoğurdu ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Kakao hariç elekten geçirdiğimiz kuru malzemeleri azar azar ilave edelim .
- Yağladığımız kalıva malzemenin yarısını dökeleim ve kalan karışıma kakao ve süt ilavesini yapıp çırpmaya devam edelim
- Kalıbımıza kakaolu karışımı da döküp kaşığın tersi ile bir iki defa saat yönünde karuştırın
- Önceden ısıttığınız 170 ° C lik fırında 30-35 dk da pişecektir
Hepinize afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder