22 Oca 2013

PEYNİRLİ KEK






Peynirli keki çok severim. Damak tadıma tuzlu şeyler daha uygun olduğundan peynirli kek de benim favorimdir. 


Malzemeler:
  • 3,5 bardak un
  • 1/2 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak erimiş tereyağ (ya da margarin)
  • 1 bardak yoğurt
  • 3 yumurta
  • 1/2 demet dereotu
  • 300 gr rendelenmiş peynir
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Süslemek için çörek otu

Yapılışı:
  • Yumurtaları kırıp çırpalım ve üzerine erimiş tereyağ ile sıvı yağı ekleyelim
  • karışım yoğurt ilave edip karıştırmaya devam edelim. Tam karışım olunca içinden 4-5 yemek kaşığı bir kaseye ayıralım.
  • Ayrı bir kapta elediğimiz toz malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edelim
  • Dereotu ve peyniri karışıma ilave edip elimizle yoğuralım
  • Hamurumuzu yağladığımız bir borcama veya fırın tepsisine yayalım ve üzerine ayırdığımız karışımı sürelim.
  • En son da arzuya göre çörek otu ile süsleyip 175° C de önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 40 dk pişirelim.
  • Nar gibi kızardığında servise hazırdır. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder