13 Ağu 2012

BROWNI







Malzemeler 

160 gr bitter çikolata ( arzuya göre bir kısmı sütlü cikolata olabilir)
200 gr tereyağ
4 yumurta
3/4 fincan kakao
2 fincan seker (pudra sekeri)
1+1/2 fincan un
1 paket kabartma tozu
1/4 çay kaşıgı tuz
1 bardak badem (arzuya göre ceviz ya da fındık da olabilir)
1 portakal ( kabugu rendelenecek)

  • Öncelikle tereyağ ve çikolataları bir kapta  benmari tekniği ile krem kıvamına gelene kadar karıştırın ve eritin.  



  • Başka bir kapta toz şeker ve bademleri karıştırın. Üzerine kakao, kabartma tozu ve un karışımını ilave edin. Jamie oliver ın tarifinde bir cup vişne de vardı ama ben elimde olmadıgından kullanmadım. Ama siz arzu ederseniz karışıma ekleyebilirsiniz. 
  • Hazırladıgınız bu karışıma erittiğiniz tereyağ-çikolata karışımını ekleyip karıştırın. Son olarak yumurtaları tek tek ilave edelim. 
  • Yağlı kağıdı kalıbımız ölcüsünde keselim ve bunu biraz suyun altına tutalım. ( bunu Jamie Oliver göstermişti. Elimizle top haline getirdiğimiz kağıdı ıslatıp tekrar actıgımızda  kağıdı istediğimiz şekle sokabiliyoruz)
  • Karışımı kalıba döküp üzerine biraz daha badem ve bir portakalın kabugunu rendeleyelim. ve 180 C de önceden ısıttığımız fırında 20-25 dk pişirelim.



  • Yanında bir top dondurma ile servis etmenizi tavsiye ediyorum...
Afiyet olsun...


 Not: resimlerimiz zamanla güzel olacak telefon kullandıgım için cok iyi cıkmadı.


2 yorum:

  1. Merhaba gulsen hanim.tarifi denedim ancak brownim cok aci oldu.acaba normalde de oyle mi oluyor merak ettim.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba , bitter çikolata yerine sütlü çikolata kullanmayı deneyebilirsiniz. Bitter tadı herkesin damak tadına uymayabiliyor :))

    YanıtlaSil