13 Ağu 2012

Un Helvası







Önce malzemeleri verelim :

2 bardak un
150 gr tereyağ
1,5 bardak seker
2 bardak su
Süslemek için şam fıstığı veya fıstık 


  • Tereyağını eritip unu ilave ediyoruz. Hafif renk değişimi oluncaya kadar kavurnaya devam ediyoruz ( yaklaşık 20-25 dk) cok kavurmak renginin cok koyu olmasına neden olur. Arzuya göre içerisine fıstık ilave edebiliriz.
  • Diğer tarafta su ile şekeri karıştırıp kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Su kaynayınca unun içerisine yavaş yavaş ilave ediyoruz. Karıştırıp kapağını kapatıp bekliyoruz. Suyu cekildikten sonra 10 dk kadar daha kavuruyoruz.
  • Dilersek kaşık yardımıyıla dilersek biraz soğuduktan sonra elimizle şekil veriyoruz.
Sonuç okadar güzel oluyor ki kendinizi yemekten alıkoyamıyorsunuz.



Afiyet olsunn... :)))






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder