Önce malzemeleri verelim :
2 bardak un
150 gr tereyağ
1,5 bardak seker
2 bardak su
Süslemek için şam fıstığı veya fıstık
- Tereyağını eritip unu ilave ediyoruz. Hafif renk değişimi oluncaya kadar kavurnaya devam ediyoruz ( yaklaşık 20-25 dk) cok kavurmak renginin cok koyu olmasına neden olur. Arzuya göre içerisine fıstık ilave edebiliriz.
- Diğer tarafta su ile şekeri karıştırıp kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Su kaynayınca unun içerisine yavaş yavaş ilave ediyoruz. Karıştırıp kapağını kapatıp bekliyoruz. Suyu cekildikten sonra 10 dk kadar daha kavuruyoruz.
- Dilersek kaşık yardımıyıla dilersek biraz soğuduktan sonra elimizle şekil veriyoruz.
Sonuç okadar güzel oluyor ki kendinizi yemekten alıkoyamıyorsunuz.
Afiyet olsunn... :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder