29 Ağu 2012

ÜZÜMLÜ MUFFİN



Dün akşam mutfağa girip sizin için bikaç tarif yapıp ekledim. Aslında bu tarifler yeni denemeler değil sürekli yaptığım tarifler ama resim cekip eklemek için tekrar yapıp sizinle paylaşıyorum...
Öncelikle dün akşamın ilk ürünü üzümlü muffin . Ben Eric Larlard hastası biri olarak onun yaptığı her pastanın güzel olacagına eminim.O yüzden de bu tarifi denemeden güzel olacağına emindim. Tadı çok güzel ve de cok hafif  hemen yapmanızı tavsiye ederim. Aslında tüm muffinlerin malzemeleri benzer yalnızca siz bir iki şey ekleyip ya da değiştirip  farklı bir tat  elde ediyorsunuz...

Malzemelerimiz:
2 yumurta
4 cup şeker
125 gr tereyağ (arzuya göre 2 cup sıvıyağ)
4 kaşık yoğurt
6 cup un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşıgı toz tarçın
1 su bardağı üzüm 




Size instagram da paylaştıgım ve cok iltifat alan fotografı da ekleyeyim

Yapılışı:
Oda sıcaklıgında yumuşamış tereyağ ve sekeri krema kıvamına gelinceye kadar cırpıyoruz. Üzerine 2 yumurtayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz ( Eğer sıvı yağ kullanacaksanız önce yumurta ve sekeri cırpın üzerine yağınız ekleyin). karışımın içine yoğurdu ekleyip 5 dk daha karıştırıyoruz. Diğer tarafta un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını elekten geçiriyoruz.  elediğimiz kuru malzemeleri karışıma ekleyip el çırpacağı ya da kaşıkla karıştırıyoruz. En son suda beklettiğimiz ve yumuşamış üzümü ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla hafifce karıştırıyoruz. Muffin kalıplarımıza kek kağıtlarını koyup içine karışımımızı tam doldurmadan kuyuyoruz. Çok fazla doldurursanız taşıp kötü bir görüntü elde edersiniz. Bu nedenle yarısından biraz fazla koyabilirsiniz.  Önceden ısıttığımız fırında 180 ° C de 20-25 dk pişiriyoruz. Kürdanı batırarak pişip pişmediğini anlarsınız fakat önemli olan ilk 15 dk fırını hiç açmamanız. 





Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder