28 Eyl 2012

DEREOTLU POĞAÇA










Önce malzemeleri verelim:

  • 100 gr tereyağ
  • 1 yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine kullanılacak)
  • 1 çay bardağından biraz az sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • İnce kıyılmış dereoto ( miktarı size kalmış ben yaklaşık olarak yarım demet kullandım)
  • Beyaz peynir
  • Aldığı kadar un
  • Susam, çörekotu


Yapılışı:
           Çukur bir kapta tereyağ, sıvıyağ, yoğurt ve yumurtanın beyazını karıştıralım. Üzerine tuz, şeker, kabartma tozu ve dereotunu ilave edelim. En son da unu ekleyip bir hamur elde ediyoruz.  Hamurlardan ufak bezeler koparıp ortasını parmağımız ile cukur yapıp biraz beyaz peynir ilave ediyoruz. ( Bu kısımda isteyen hiç birşey koymadan ufak toplar halinde tepsiye dizebilir. Ben peynir koymayı tercih ettim) Yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu ilave edebilrsiniz. 175° C de önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişişriyorusunuz.

Dediğim gibi sonuç gerçekten mükemmel. Hemen 5 çayınız için yapmanızı tavsiye ederim.




               Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Merhabalar yeni izleyicinizim...
    İnanırmısınız ki blogumu ilk açtığımda ben de bu şablonu kullanıyordum...
    Dereotlu poğaçalara bayılırım ...
    Nefis olmuş ellerinize sağlık Gülsencim...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Emel hanım;
    Desenize zevkler benziyor, afiyet olsun.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil