7 Şub 2013

LİMONLU PELTE











Bu tarif çok sevdiğim kuzenimden.  Ben limonlu tatları çok seviyorum ve özellikle bu tarif :)) Küçüklüğümden beri kuzenimin bize yaptığı bir pasta  çok da pratik hemen mutfağa girip denemeniz lazım. Uzun zamandır ertelediğim ve sonunda da yapıp hiç de pişman olmadığım bir lezzet. Hepinize tavsiye ederim.




Pastanın fotoğrafını çekmeden saldırdıklarından dilim olarak paylaşıyorum en kısa zamanda bütün olarak da resmini eklerim :))

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 2 kaşık nişasta
  • 2 bardak su
  • 2 limon rendesi ve suyu
  • 12 kaşık şeker
  • vanilya
  • 2 paket petibör bisküvi
Süslemek için;
  • 1 paket kremşanti
  • 1 bardak süt

Yapılışı:
  • Su, limonsuyu, nişasta ve şekeri bir tencereye alıp kısık ateşte çırpalım
  • Yumurta, limon kabuğu ve vanilyayı da ilave edip karıştırıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım
  • İçine 4 e böldüğümüz bisküvileri ekleyip çok karıştırmadan her tarafa yayılmasını sağlayalım.
  • İster bir borcama isterseniz de benim yaptığım gibi büyük bir kasenin içini buzdolabı poşetini yanlardan taşacak şekilde koyun ve içine karışımı dökün.
  • Üzerini de poşetle kapatıp oda sıcaklığına geldikten sonra en az bir gün dolapta bekletin.
  • Dolaptan aldığımız pelteyi servis tabağına alıp krem şanti ile süsleyin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder